Het spel "Sorry" is één van de grote klassiekers van de bordspellen. Het spel heeft heel veel gezinnen de 80 jaar amusement bezorgd. Het spel bestaat uit een dosis geluk, strategie en vastberadenheid.

Het spel is eenvoudig te leren en ook te spelen, het heeft genoeg detail om echt leuk te zijn, zelfs voor mensen die graag complexe strategie spellen spelen.

Vanwege zijn eenvoud en vanwege het spelplezier blijft Sorry één van de meeste populaire bordspellen generatie na generatie.

Bijna elke gezin heeft het spel wel in een kast liggen, en we hebben het allemaal we al eens gespeeld aks kind.

Sorry staat bekend als het spel van de "zoete wraak", omdat spelers elkaars pionnen terug naar de startlijn kunnen sturen. Men kan dus elkaar dwingen om opnieuw te beginnen en dit is best frustrerend voor het slachtoffer, maar wel leuk voor de dader.

Buiten een paar kleine veranderingen in het uiterlijk en de verpakking, is het spel steeds hetzelfde gebleven. Ja, het spel van nu verschilt nauwelijks met het spel dat in 1934 in de Verenigde Staten door Parker Brothers voor het eerst werd gepubliceerd.

Het doel van SORRY! is om alle 4 van je gekleurde pionnen in je huis te krijgen voordat de andere spelers hierin slagen.

Elke speler kiest een kleur voor pionnen en plaatst ze vervolgens op de uitgangspositie op het bord.

In plaats van met dobbelstenen te werpen, zijn er kaarten die je willekeurig moet trekken om te bepalen hoeveel velden uw pionnen mogen bewegen.

Maar de weg naar uw huis is best lastig en gevaarlijk. Zoals je kan vermoeden, zullen je medespelers proberen je te verhinderen om zo maar rond het bord te bewegen. Als je een pion van een medespeler landt op dezelfde plaats als die van jou, dan zal uw pion terug gestuurd worden naar zijn startplaats.

Als dat niet genoeg is, ligt het bord ook nog vol met hindernissen. Zo heeft het bord ook gekleurde 'glijbanen' waarop je kan landen, behalve als ze niet jouw kleur hebben.

De laatste 7 velden zijn een 'veiligheidszone' voor uw pionnen. Zodra u uw pionnen hier op landen zijn ze veilig en moet je enkel nog een exact aantal trek om je pion op zijn thuisplek te krijgen.

Er is weinig strategie betrokken in het spel.

De leiding in het spel verandert vaak bij Sorry. Je zult zelden een spel zien waar een speler zo ver achter is dat hij geen kans meer maakt om te winnen. Of dat de winnaar van in het begin de leiding neemt tot het einde.

Als alle spelers zich inspannen tegen de leider, hebben ze 75% kans om een kaart te trekken (als er 4 spelers zijn) die het spel serieus kunnen doen veranderen.

Het spel komt in veel verschillende thema's, variërend van The Simpson's tot Spider-Man. Het spel bereikte zelfs zo'n status dat ze "Sorry" in verschillende versies en soorten uitgebracht hebben zoals "Sorry, het kaartspel", "Sorry! On The Go" (als reisspel) "Sorry Express" (met dobbelstenen), etc. ..).

The site is also available in English Language.