Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

Qwirkle is een elegant tegel/puzzel spel, het is makkelijk te leren en te begrijpen, visueel uitnodigend en steeds moeilijker en uitdagender naarmate het spel vordert.

Het spel kan door 2 tot 4 spelers worden gespeeld en een gemiddeld spel duurt ongeveer 45 minuten.

Het spel bestaat uit 108 houten blokjes en ze bevatten één van de zes vormen (cirkel, vierkant, diamant, ster, klaver en "x") in één van de zes kleuren (blauw, rood, geel, groen, paars en oranje).

Er is geen bord nodig, de spelers maken gewoon gebruik van een beschikbare vlakke ondergrond.

De spelers beginnen het spel met 6 blokjes die ze verbergen houden voor andere spelers. Alle andere blokjes gaan in een grote zak die goed geschud wordt.

Om beurt voegen de spelers een blokje toe aan een steeds complexer wordend raster. Om een bolkje te mogen toevoegen moet deze ofwel van dezelfde kleur of vorm zijn als de aangrenzende blokken. Je kan meerdere blokken plaatsten, mits zij in een lijn liggen en zonder dat er dubbels zijn.

Als je het geluk hebt om een ​​rij van zes blokjes te vormen, heet dat een Qwirkle en je ontvangt hiervoor 6 extra punten.

Spelers scoren één punt voor elk blokje dat gelegd wordt, en voor alle blokken die eraan grenzen. Het is mogelijk om een ​​blok te scoren in meer dan één richting.

De speler vult vervolgens zijn hand opnieuw tot 6 blokjes en de volgende speler gaat verder met het spel.

Het spel eindigt wanneer de zak met blokjes leeg is en een speler al zijn resterende blokken heeft gespeeld (krijgt hiervoor 6 punten bonus). De speler met de hoogste score wint.

Tactische manoeuvres en een goed geplande strategie zijn nodig om het ​​spel te winnen. Naarmate er meer blokjes worden geplaatst zijn er meer keuzes zodat de zoektocht naar de hoog scorende zet steeds complexer wordt.

In het spel loont vaak het nemen van een risiko. Je zou een heleboel punten krijgen door een lijn van vijf te creëren, maar lijnen van vijf zijn gevaarlijk want een andere speler kan de zesde tegel plaatsen en zo een Qwirkle scoren terwijl tegelijkertijd het maken van een andere nieuwe lijn voor nog meer punten kan zorgen.

De uitdaging is zowel visueel als logisch en complex genoeg voor serieuze volwassen competitie. De strategie is diep, maar nog steeds toegankelijk.

En er is ook genoeg geluk aanwezig om de onervaren spelers ook een kans te geven tegen de betere spelers.

Een ander sterk punt van Qwirkle ligt in zijn vertrouwde look. De vormen en kleuren zijn gemakkelijk te herkennen en de regels zijn zo eenvoudig en snel te leren.

Qwirkle zal iedereen doen genieten die ook houdt van spellen zoals Scrabble, Carcassonne of bijvoorbeeld Ticket To Ride.

The site is also available in English Language.