Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

Kolonisten van Catan (Settlers of Catan) is bordspel waarin meerde spelers strijden om een ​​nieuw land, genaamd het eiland Catan, efficiënt te koloniseren.

Elk spel duurt ongeveer een uur en het spel is geschikt voor spelers van tien jaar en ouder (bijna alle leeftijden dus).

Het is een prachtig spel voor liefhebbers van bordspellen omdat het een ideale mix is van strategie en toeval. Bovendien zijn regels vrij eenvoudig en snel te leren.

Daarnaast zijn er een paar belangrijke uitbreidingen (Zeevaarders van Catan, Steden en Ridders en Handelaren en barbaren), die elk extra eenheden en regels bevatten. Er zijn ook uitbreidingen waarmee je met 5 tot 6 spelers spelen tegelijkertijd kunt spelen.

Het spel is uitgevonden door Klaus Teuber en voor het eerst uitgebracht in Duitsland in 1995. Het werd vrij snel succesvol. Het won dat jaar zelfs al de prijs van Duitse Spel van het Jaar. Dit is een van de belangrijkste prijzen of onderscheidingen voor bordspellen.

Het volgende jaar, wereld Kolonisten van Catan wereldwijd bekend en won het ook de titel van het spel van het jaar de Verenigde Staten. Vandaag de dag is het spel is verkrijgbaar in meer dan 25 talen en is het één van de meeste gespeelde spellen ter wereld.

De laatste jaren zien we ook veel spin-offs als Kids van Catan, Starship Catan, Rivalen van Catan, Catan Junior , Handelaren van Europa en het Kolonisten van Catan kaartspel.

De Kolonisten van Catan is waarschijnlijk het meest succesvolle europese spel aller tijden.


Speloverzicht

  1. Het eiland Catan bestaat uit 19 veldjes (terreinen). Het doel is om je op het eiland te vestigen en je territorium uit te breiden en dus om de grootste speler te worden.

  2. Er zijn 5 soorten terrein (met telkens een grondstof) en er is woestijn dat niets produceert.

  3. Een speler begint het spel met 2 nederzettingen en 2 wegen. Elke nederzetting is 1 overwinningspunt waard. De speler die als eerste 10 overwinningspunten weet te verwerven, wint het spel.

  4. Om meer overwinningspunten te krijgen, kan een speler nieuwe wegen en nederzettingen te bouwen of opwaarderen tot steden.

  5. Elke beurt, bepaalt een dobbelsteenworp welke type van terreinnen grondstoffen produceren. Deze middelen zijn nodig om te bouwen of om te upgraden.

  6. Ge 'oogst' enkel grondstoffen wanneer je een eigenaar bent van een nederzetting of stad die grenst het type terrein​​.

  7. Daarom kunnen nederzettingen of steden oogsten van 2-3 terrein types.

  8. Je kunt ook ruilen met andere spelers als je niet alle verschillende grondstoffen kunt oogsten. Dit is vooral nodig in het begin van het spel.

  9. Alleen op onbezette kruispunten kan nieuwe nederzettingen bouwen als je een weg hebt die leidt naar die plaats.

  10. Denk goed na waar je je nederzettingen gaat plaatsen.


The site is also available in English Language.