Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

Carcassonne is een spel, geschikt voor 2 tot 5 spelers, waarbij je tegels moet leggen.

Met zijn erg eenvoudige regels, diepte in strategie en het grote aantal beschikbare uitbreidingen wordt het door velen beschouwd als een perfecte opstap naar de wereld van strategische bordspellen.

Het spel wordt bevat meer dan 70 land tegels die allemaal verrassend gedetailleerd en van hoge kwaliteit zijn.

De starttegel heeft een andere kleur op de achterzijde waardoor hij gemakkelijk te vinden is.

Op alle tegels staan een combinatie van stad-, straat-, veld- of kloostersegmenten gedrukt.

Het spel van Carcassonne is zeer eenvoudig. Het spel begint met het leggen van de starttegel. De andere tegels worden geschud en ondersteboven op de tafel gelegd.

De spelers moeten tijdens hun beurt 4 acties uitvoeren:

  1. Trek/Neem een tegel
  2. Plaats een tegel
  3. Zet een volgeling
  4. Scoor punten door wegen, steden of kloosters te voltooien

Alle volgende tegels worden gelegd aansluitend op die ene tegel. Je kan nieuwe tegels plaatsen in elke richting, zolang ze overeenkomen met de aansluitende tegels (wegen moet aansluiten, stadsmuren moet verbinden, enz. ..). Maak je niet teveeel zorgen, er is bijna altijd wel een mogelijke plaats voor een tegel beschikbaar.

Het spelbord wordt dus organisch opgebouwd naarmate het spel vordert tot een mooie evoluerende opstelling van tegels die welliswaar een ingewikkeld landschap van gecontroleerde gebieden voorsteld.

Stadsmuren omsluiten een ​​stad, kloosters verschijnen op het platteland en de wegen kronkelen door het land heen een verbinden steden en kloosters.

Nadat je een titel geplaatst hebt, moet je beslissen of je er ook één van je 7 volgelingen op wilt zetten.

Je mag wel geen volgeling plaatsen binnen een terrein waarop er al een andere staat. M.a.w. als je een tegel hebt gelegd met een stad-segment aansluitend aan een bestaande stad met al een volgeling, dan mag je geen volgeling op deze tegel zetten./p>

Zodra een volgeling is geplaatst, blijft hij daar ook tot de constructie is voltooid.

Door de plaatsing van hun volgelingen kunnen de spelers meer punten behalen die ze nodig hebben om te winnen. Je scoort extra punten als je voltooid:

  • steden (alle randen zijn omsloten)
  • kloosters (alle omliggende 8 tegels worden geplaatst)
  • Wegen (elk einde van de weg is aangesloten op een kruispunt, stad, klooster of wanneer de weg een gesloten lus vormt)

Voordat een stad, klooster of weg kan worden gemaakt, moet eerst zien wie de eigenaar is, want er kunnen meerdere volgelingen zijn op de locatie.

De speler met de meeste volgelingen op de locatie scoort alle punten.

Het eindspel is erg belangrijk. U moet goed kunnen oordelen op basis van hoe het bord eruit ziet en hoeveel tegels er nog beschikbaar zijn. Dus begin niet aan een niuwe stad die je niet kan afwerken.

Wanneer alle tegels zijn opgebruikt is het spel afgelopen. De speler met de meeste punten aan het einde van het spel is de winnaar.

Om te winnen in Carcassonne, heb je een mix van geluk, timing en strategie nodig. Houden een volger altijd bij de hand en plaats uw tegels op de beste plaatsen. Zoek naar de best scorende mogelijkheid en concentreer u niet op slechts één constructie want de tegels worden willekeurig getrokken.

Verspreid uw interesses en heb verschillende half-afgewerkte constructies voor in het geval je het ontbrekende stuk trekt.

Het spel van Carcassonne is gebaseerd op een echte Zuid-Franse stad, genaamd Carcassonne, die beroemd is om zijn zwaar versterkte muren en andere kenmerken van het platteland.

Carcassonne kwam uit in 2000 en won de prestigieuze prijs: Spiel des Jahres (Game of the Year) in 2001.

Vanwege de immense populariteit van het spel in de eerste 5 jaar, kent het spel nu al vele uitbreidingen.

Het spel heeft hoge factor van herspeelbaarheid en bovendien voegen alle uitbreidingen nog extra elementen toe.

The site is also available in English Language.