Top quality exact replica watches with free shipping worldwide and world class customer service.

Diplomatie is een strategisch bordspel gemaakt door Allan Calhamer en geschikt voor 2 tot 7 spelers. Het is een relatief eenvoudig spel, maar toch complex in uitvoering.

Het is een spel van onderhandelingen, allianties, het houden beloften en zelfs het breken beloften. Om te winnen of om overleven zullen spelers de hulp van andere spelers nodig hebben. Het is heel belangrijk dat ze weten wie te vertrouwen en wanneer.

Elke speler bezit een grote Europese strijdmacht net voor het begin van Wereldoorlog I.

Het doel van het spel is om de controle te krijgen van de meerderheid van de kaart.

Elke speler beweegt zijn eenheden en voert veldslagen uit om het bezit van grote strategische steden en provincies (supply centers) op de kaart te winnen. Deze plaatsen laten de speler toe om meer eenheden te produceren. Er zijn 3 soorten van de provincies in het spel: land provincies, kust provincies en zee-gebieden. Op land provincies staan landeenheden, op zee-gebieden staan alleen zeeschepen en in kust provincies kunnen beide staan.

Diplomacy is anders dan de meeste andere spellen, omdat er geen elementen van geluk (door rollende dobbelstenen) aanwezig zijn.

Elke speler heeft als doel om zijn of haar weinige eenheden te bewegen, of die van andere te verslaan om het bezit van de strategische steden en provincies gemarkeerd als "supply centers" op de kaart te winnen; deze supply centers laten de spelers toe om meer eenheden te produceren.

Every unit has the power of 1 and can move one space each turn and there are two moves in a year (Spring and Fall moves). Each player writes orders for his fleets and armies they are executed simultaneiously.

Een spel duurt meestal 4 of 5 jaar (ja, 8-10 beurten). Beginners hebben ongeveer 3 uur nodig om een spel te beëindigen.

Omdat het bekend is wanneer het spel eindigt, moet elke speler zorgvuldig plannen dat hij het maximum aantal stukken op het bord heeft op het einde.

Het spel kan ook eindigen als een speler controle heeft over 18 of meer supply centers.

Elke eenheid heeft de kracht van 1 en kan per beurt een positie bewegen en er zijn twee bewegingen in een jaar (voorjaar en najaar). Elke speler schrijft zijn orders voor zijn legers en schepen op en deze worden gelijktijdig uitgevoerd.

The site is also available in English Language.